Gyerekvoks

Választójogot a gyerekeknek!

Szavazás

Lájk

Utolsó kommentek

Archívum

Választójogot a gyerekeknek!

2011.03.05. 15:25 - kurtafarku

Címkék: gyerekvoks

Kormányzati körökben többeknek feltűnt, hogy mintegy kétmillió magyar állampolgárnak nincs szavazati joga. Konkrétan: a tizennyolc év alattiaknak, azaz a gyerekeknek.


Nyilvánvaló, hogy a helyzet tarthatatlan, tenni kell valamit. A jelenlegi terv (ötlet?) szerint a gyerekek helyett szüleik szavaznának. Ami első látásra is pótmegoldásnak tűnik, jobban megnézve pedig kiderül, hogy lényegében megvalósíthatatlan. Mert melyik szülő szavazzon? Mi legyen az árvák voksaival? És így tovább.


A megoldás világos: szavazzanak a gyerekek! Ha már úgysem kell tizennyolc éves korukig iskolapadban ülniük, ellenben tizenkét évesen már ülhetnek bűncselekmény miatt, akkor ennyi igazán jár nekik.


No és tudjuk jól, nincs olyan gonosz szülő, aki képes volna gyermeke óhaja ellen tenni. Még ha meggyőződése is, hogy nem létezhet kiválóbb a mai magyar politikai elitnél, akkor sem fogja imádott csemetéje voksát másra leadni, mint amire kéri. Ki tudna a szavazófülkéből kilépve gyermeke csillogó szemébe nézni, s azt hazudni: „persze, hogy a kétfarkú kutyusra szavaztam, nem Viktor vagy Feri bácsira”?


Politikusainknak tehát a jövőben jobban kell figyelniük a gyerekekre. A Gyerekvoks blog ebben igyekszik segíteni nekik. Valamint felállítjuk a gyermekek Árnyékkormányát – ebben számítunk olvasóink segítségére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekvoks.blog.hu/api/trackback/id/tr322712858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása