Gyerekvoks

Választójogot a gyerekeknek!

Szavazás

Lájk

Utolsó kommentek

Archívum

A gyerek kérdez

2011.03.16. 11:58 - kurtafarku

Címkék: gyerekvoks politikus továbbképzés

Szülők a megmondhatói, milyen kellemetlen tulajdonsága a gyereknek, hogy kérdez. Ami még hagyján, de képes ugyanerre a válasz elhangzása után is, ha a felelet nem elégíti ki.
Nézzünk egy példamondatot: „Az adócsökkentés elősegíti a gazdasági növekedést.” Tizennyolcadik életévüket betöltött, tévénézéssel művelődő polgártársaink erre csak hümmögnek, hogy biztosan így van, nagy valószínűséggel magunk is így gondoljuk, csak lépjünk már tovább, halljuk, most épp kit kell utálni vagy imádni.
Ezzel szemben a gyerek felteszi a kérdést: „Miért? Hogyan?” S bizony nem fogadja el azt a választ, hogy „mert más okos bácsik is ezt mondják”, vagy „mert Isten ilyennek teremtette a piacgazdaságot”.


A Gyerekvoks blog a gyermekeket megszólítani kívánó politikusnak erőteljesen javasolja, hogy kizárólag olyasmiről beszéljen, amit ő maga is ért – bármilyen rövid is legyen így a beszéd.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekvoks.blog.hu/api/trackback/id/tr82743872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása